Zdroj: freepik.com

Náš šatník za posledné dni výrazne ubral na objeme. Zimné bundy, čiapky a šály nahradili ľahké kabátiky. Iba naša pleť vyzerá, akoby sa z tej zimy stále nespamätala. Zima nám poväčšine zanechala mdlú a suchú pleť, ktorá svrbí.

Základom jarnej starostlivosti je pleť zregenerovať a pripraviť ju na leto. Pleť potrebuje hydratovať, aby zvládla nápor letných lúčov a zvládla ich bez hyperpigmentácií či dehydratácie. Na jar je vlhkosť vzduchu aj vonkajšia teplota vyššia. Preto do našej dennej rutiny zaraďujeme ľahšie pleťové krémy a slnečnú ochranu s vyšším SPF.

EXFOLIUJTE SA

V zime máme často pocit, že naša pleť peeling nepotrebuje. Súvisí to so suchým vzduchom a suchou, podráždenou pleťou. Pre jar je však príznačné nielen zvyšovanie teploty ale aj vlhkosti vzduchu. V tomto období teda lepšie tolerujeme nielen peelingy ale aj prípravky s intenzívnejším zložením. Jar je obdobie návratu k exfoliácii a rozjasneniu mdlej pleti, ktorá nám ostala po zime. Na trhu máme rôzne druhy peelingov: mechanické, chemické aj enzymatické. Ale pozor, cieľom nie je dohnať zameškanú zimu. Peeling odporúčame 1-krát týždenne (zlatý štandard), maximálne 2-krát týždenne (keď je to extra potrebné).

ODĽAHČITE TO

Ťažké regeneračné krémy vyhovovali pleti v zime, ale ich aplikácia na lepkavú a spotenú pleť je iný príbeh. Ľahké hydratačné krémy sú preto na mieste a to predovšetkým ako denná starostlivosť. Vo večernej rutine môžeme ešte ponechať regeneračné krémy.

Každý krém potrebuje svoje sérum. Tie majú jedinečnú schopnosť potlačiť problémy pleti a rozjasniť ju. Vyskúšajte napríklad zlato v zložení, ktoré pôsobí hydratačne, protizápalovo a protivráskovo. Zlato je proste poklad.

UPGRADNITE SPF

Iste ste už počuli, že SPF je vhodné používať počas celého roka a za každého počasia. V zime je však ťažké uveriť, že keď ste týždeň nevideli slnečný lúč, aj tak môže poškodiť vašu pleť. Na jar sa ale počasím nenechajte obalamutiť a SPF poctivo a každý deň aplikujte aspoň na tvár. A ak ste si v zime vystačili s SPF nižším ako 30, na jar si s ním nevystačíte. No a samozrejme, ak slnko zvykne vybozkávať vašu pleť až ku škvrnám, SPF 50 je nutnosť tak dlho, ako trvá rok.

TELO

Čoskoro vaše telo vystavíte na svetlo sveta, či už v šortkách, tielku, tričku, šatách, alebo sa odhodláte aj na plavky. Myslite na to už dnes a pripravte sa (nielen psychicky). Aj telu pristane exfoliácia 1-krát týždenne. Nejaký ten centimeter uberú zoštíhľujúce gély a vďaka kvalitným telovým mliekam, olejom a krémom bude vaša pokožka hydratovaná a pripravená zvládnuť opaľovanie.

Ak vám vaša zimná rutina vyhovuje, nemeňte ju. Vaša peňaženka to iste ocení. Aby to ocenila aj vaša pleť, 1 prípravok do nej určite zaraďte. SPF je nevyhnutnou súčasťou starostlivosti o pleť na jar. Chráni nielen pred pigmentovými škvrnami ale aj fotostarnutím.

Produkt bol pridaný do zoznamu želaní
Produkt pridaný na porovnanie.