Pleť

História pleťovej kozmetiky a telovej kozmetiky trvá najmenej 7 000 rokov a je prítomná takmer v každej spoločnosti na Zemi. Kozmetické umenie pleti a tela sa považuje za najstaršiu formu rituálu v ľudskej kultúre. Dôkazom toho sú použité červené minerálne pigmenty (červené okre) vrátane pasteliek spojených s výskytom Homo sapiens v Afrike. Tu sa našli prvé dôkazy o pleťovej kozmetike.

Pleťová kozmetika je súčasťou základnej starostlivosti nielen o vzhľad ale aj o zdravie svojej pleti.

Pleťová starostlivosť znamená kozmetickú rutinu, v ktorej na seba nadväzujú jednotlivé kroky tak, aby vaša pleť bola zdravá a žiarivá.

  1. Základom pleťovej starostlivosti je odlíčenie pleti odličovacími prípravkami určenými na pleť a odličovacími prípravkami určenými na očné okolie.
  2. Nasleduje čistenie pleti, na ktoré si vyberte vhodný čistiaci prípravok.
  3. Ďalším krokom kozmetickej rutiny je tonizácia pleti vhodným pleťovým tonikom podľa typu pleti a jej hydratácia.
  4. Hydratovaná pleť je schopná lepšie prijať aj cielenú starostlivosť, pokiaľ riešite problematickú pleť a to nielen akné, ale aj pigmentové škvrny, vrásky a podobne.

Súčasťou pleťovej starostlivosti sú aj pleťové peelingy a pleťové masky, ktoré tvoria príležitostnú pleťovú starostlivosť. Pleťový peeling si môžete dopriať 1-2 krát týždenne. Pleťovú masku rovnako absolvujte 1-2 krát týždenne.

Pleťová starostlivosť nezabúda ani na oči. Očné krémy sú súčasťou kozmetickej rutiny a ich voľba závisí na veku, prípadne probléme očného okolia. Očné prípravky môžu mať gélovú formu alebo hutnejšiu krémovú podobu. Vďaka očným krémom môžete zmierniť vrásky v očnom okolí, ale môžete sa zbaviť aj tmavých kruhov a opuchov očného okolia.

Produkt bol pridaný do zoznamu želaní
Produkt pridaný na porovnanie.